Hirdetés

2022.12.19. 10:36

3 dekoratív kiegészítő, amivel otthonosabbá tehetjük lakásunkat

Az otthon ideális esetben az a hely, ahol jól érezzük magunkat, Ahová ha belépünk egy hosszú, fárasztó munkanap után, azonnal magával ragad a béke és a nyugalom, és odakinn hagyjuk a stresszt és a problémákat. 

Ehhez viszont fontos, hogy olyan berendezési tárgyakkal vegyük körbe magunkat, melyek hozzájárulnak a komfortos, harmonikus enteriőrhöz. És itt közel sem csak a bútorokra kell gondolni, hanem legalább ekkora szerepe van a különféle dekorációs eszközöknek is. Nézzünk is pár ötletet, hogy mivel dobhatjuk fel otthonunk megjelenését.

Falióra

Bármennyire is szeretnénk sokszor megállítani, az idő bizony telik. De az érzékeink olykor becsapnak bennünket, ezért mindenképp ajánlott kifüggeszteni egy ízléses faliórát egy jól látható helyre, hogy mindig leellenőrizhessük, mennyi a pontos idő.

Így nem kell folyamatosan a telefonunkat keresgélnünk, és az sem okoz gondot, ha otthon nem viselünk karórát, mert elég csak a falra pillantanunk, hogy lássuk, hány óra van. 

Az hagyományos, analóg faliórák sosem mennek ki a divatból, hisz nemcsak az időmérő funkciójuk miatt szeretjük őket, hanem dekorációs célokra is kiválóak. Akadnak olyan órák, melyek kinézete már-már felér egy művészi alkotás szépségével, így csodásan kiegészíti a szoba berendezését. 

Érdemes akár többet is elhelyezni a ház különböző pontjain, például a nappaliban, ebédlőben, konyhában, hálószobában. Így mindig tudni fogjuk, mennyi az idő, és egyetlen fontos pillanatról sem fogunk lemaradni. 

Faliképek

Egy óra bár nagyon sokat hozzá tud adni az enteriőrhöz, ugyanakkor ne feledkezzünk meg arról, hogy még így is jócskán maradnak szabad falfelületek, melyeket vétek lenne kihasználatlanul hagyni. Ám elég furcsán mutatna minden falon egy-egy óra, így helyettük díszítsük a fal többi részét különféle képekkel.

A kínálat igen bőséges, csak győzzünk választani: elhelyezhetünk fényképeket, festményeket, absztrakt, művészi alkotásokat, feliratokat, de akár falmatricákat is. Mindig aszerint válasszunk, hogy mi illik az adott helyiség megjelenéséhez.

Például egy vintage stílusú nappaliban remekül mutatnak a színpompás virágokat ábrázoló képek, legyen szó akár fotóról vagy festményről. Egy modern, minimalista szobába pedig a letisztult, kevés árnyalatból álló geometrikus mintákat ábrázoló alkotások passzolnak inkább.

Persze választhatjuk az egyedi megoldásokat is: díszíthetjük a falakat családi fényképekkel, vagy ha szeretünk kézműveskedni, akkor a saját rajzainkkal, festményeinkkel is.

Növények

A szobanövények az életet, a természetet csempészik be urbanizált világunkba. Igaz, hogy az élő növények szépségével semmi sem vetekedhet, de akadhatnak az otthonunkban olyan helyiségek, amelyekben nem adottak a megfelelő feltételek számukra.

Ám ne keseredjünk el, ma már igazán élethű műnövényeket is lehet kapni, melyek üdeséget, frissességet visznek a mindennapjainkba, és nem kell aggódni amiatt sem, hogy kevés nekik a fény, nem ideális a hőmérséklet vagy a páratartalom.

PR cikk

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában