Hirdetés

2022.08.11. 10:35

Hogyan lehet egyszerűen megszabadulni az építési törmeléktől?

Jellemzően egy építkezés vagy felújítás elég fejfájással jár, így senkinek sincs kedve még arra is egy csomó energiát és időt rászánni, hogy mi lesz az építési vagy bontási törmelékkel. A leggyorsabb és legkényelmesebb megoldás ebben az esetben a konténeres sittszállítás.

Mit lehet a konténerbe tenni?

Minden, az építkezések, felújítások vagy bontások során keletkező építőanyagot a tárolóba lehet helyezni, ami nem minősül veszélyes hulladéknak. Így bontott tégla, malter, akár kisebb betondarabok vagy az építőanyagok csomagolása, illetve nyílászárók elszállítására is alkalmas ez a módszer. A Konténer Rendelés csapata konténeres sittszállítás megrendelése esetén tud segíteni az elszállításban és a hulladékkezelésben is.

Külön előnyük, hogy Budapest területén 25 konténerszállító autóval és 500 különböző méretű konténerrel dolgoznak, így akár a megrendelés után pár órával már lehet rakodni a hulladékot. Szintén jó pont, hogy a tőlük rendelt konténert akár egy hétig is lehet használni a megrendelés után, extra felár nélkül.

Hogyan lehet megrendelni?

A megrendelés fontos lépései, hogy tudjuk, hova és mikor kérjük a tárolót, mekkorát szeretnénk és milyen hulladékot szeretnénk elszállíttatni. A korábban említett cég konténerei 4-8 köbméter űrtartalmúak, és szükség esetén kapcsolatfelvétel során tudnak segíteni abban, hogy mekkora gyűjtőre van szükség. 

A szállítótól függően van olyan eset, amikor csak egyfajta hulladékot lehet pakolni, a Konténer Rendelés esetében, mivel saját hulladékvállogatóval rendelkeznek, vegyesen is pakolhatók a konténerek. Szintén fontos lépés, hogy a cég, amelyiktől rendelünk, rendelekezzen érvényes behajtási engedéllyel Budapest egész területén, valamint begyűjtési és szállítási engedéllyel is. Amennyiben közterületen szeretnénk a tárolót elhelyezni a rakodás idejére, úgy szükség lehet közterület-foglalási engedélyre. Ezt a helyi önkormányzatnál lehet kérvényezni, és pár hét az átfutási ideje.

Amit nem szabad a konténerbe tenni

Rakodás során sem önmagában, sem mással vegyesen nem lehet veszélyes hulladékot elhelyezni a hulladékgyűjtőkben. Többek közt a kátránypapír, a különböző palák, festék, autógumi, vegyi anyagok és az elektronikai eszközök minősülnek veszélyes hulladéknak. Ha esetleg nem vagy biztos abban, hogy amit szeretnél elszállíttatni, az veszélyes hulladék-e, a szállító cég erre pontos választ tud adni. Illetve abban is tudnak segíteni, hogy milyen opciók állnak rendelkezésre.

A konténeres sittszállítás egy rendkívül kézenfekvő módja annak, hogy megszabaduljunk az építési hulladéktól. Külön előny, ha olyan céget választunk, ahol vegyes rakodásra is van lehetőség, illetve az általunk kidobott hulladék egy részét újra is hasznosítják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában