Hirdetés

2022.03.25. 00:00

Még vonzóbbá tenni

A település életében számos régóta várt fejlesztés készült el, és több folyamatban van.

Tarján Kincse Húsüzem és Mintabolt

Forrás: PH

– Tiszatarjánban az elmúlt időszak a megvalósult és folyamatban levő pályázatok jegyében telt – tudtuk meg Bögre Lajosné polgármestertől. – Önkormányzatunk sikeresen zárta a 2017-től 2021-ig tartó LIFE–MICACC projektet, amely az önkormányzatok integráló és koordináló szerepének megerősítéséről szólt az éghajlatváltozáshoz való alkalmazkodás érdekében. Hosszú idő után, a járványügyi szabályok betartásával először rendeztünk kültéri, zenés rendezvényt az itt élők részére: a „Bivalyos napon” a fent említett projekt eredményeiről is beszámoltunk. A település életében régóta várt fejlesztésként valósulhatott meg a kultúrház felújítása, melynek átadása márciusban lesz. Reméljük, hogy az aktív közösségi élet is elkezdődhet benne, hiszen az elmúlt pandémiás időszak ezt nem engedte meg. A Liszt Ferenc utca új aszfaltot kapott, míg az önkormányzati feladatellátást segítő pályázat keretében a polgármesteri hivatal tetőcseréje és festése befejeződött. Az elmúlt időszakban az önkormányzati húsfeldolgozó üzem termékeinek szélesebb körben történő megismerését segítette elő az újabb bolt nyitása Mezőcsáton, ahol a saját húskészítményeink mellett a kézműves ínyencségek is megtalálhatóak.

 

A polgármester hozzáfűzte, megújulhat a ravatalozójuk is, ami ugyancsak a lakók régi vágya volt. A munkálatok tavasszal kezdődnek el, és az év végéig befejeződnek. Ugyancsak tavasszal kezdődik az orvosi szolgálati lakás felújítása is, melyre 15 millió forintot nyert az önkormányzat.

 

– Terveink között szerepel a meglévő sportpályánk kültéri szabadidős parkká alakítása, amelyre nagyon nagy igény mutatkozik a településen – tekintett előre Bögre Lajosné. – Kültéri játszóeszközökre is pályáztunk, melyeket szintén a sportpályán kívánunk elhelyezni. Ezzel a fejlesztéssel szeretnénk, ha egy kis településközpont alakulhatna ki, amely biztosítja a megfelelő és korszerű színteret a közösségi és sportélethez. Szeretnénk a Hősi ligetet felújítani, illetve kisebb virágos zöldfelületeket létrehozni. Önkormányzatunk 2011 óta bioenergiával igyekszik a gázfűtést kiváltani az intézményeinél, ezért aprítékoló gépre is pályáztunk. Tiszatarján önkormányzata és Tállai András, térségünk országgyűlési képviselője elkötelezetten dolgozott és dolgozik azért, hogy a településünk esetében biztosított legyen a nyugodt és kikapcsolódási lehetőségekben gazdag vidéki élet. A fejlesztésekkel elérhető infrastrukturális háttérrel megerősítve és kiegészítve pedig még vonzóbbá tegye Tiszatarjánt az ide látogatóknak, az itt letelepülni szándékozóknak, és még élhetőbbé, szerethetőbbé tegye lakosaink számára.

 

(PR cikk)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában