Hirdetés

2022.03.25. 00:00

Fejlesztések indultak minden területen

Az elmúlt 12 év a vidék talpra állásáról és felemelkedéséről szólt. A település minden középülete felújításra került, mondja Tiszaladány polgármestere.

A felújított községháza

Több mint egy kilométer járdát építettünk, az önkormányzati utak három kivételével újra lettek aszfaltozva. Külterületi földutat tudtunk átépíteni makadámúttá 2,4 kilométeren, ennek gazdasági és turisztikai jelentősége is van. A Taktaköz sok évtizedes álma vált valóra a 3621-es számú út felújításával, ami a tavalyi évben Tokajtól Prügyig elkészült – mondja dr. Liszkai Ferenc polgármester.

 

Új játszóudvar az óvodában

Átépítésre került a temető kerítése és a ravatalozó épülete. Az orvosi rendelő csecsemőgondozói résszel bővült. Az óvoda új játszóudvarral gazdagodott, illetve szolgálati lakást vásároltak, melynek a felújítását megkezdték. Sportlétesítmények (futballpálya, öltöző, lelátó, lovaspálya) épültek és újultak meg.

 

– 2020-ban településünkön beindítottuk a falugondnoki szolgálatot. Ehhez pályázaton nyertünk egy mikrobuszt, ami nagy segítséget jelent az itt élő öregek, betegek és más módon rászorultak utaztatásában. Ezeket a fejlesztéseket a Vidékfejlesztési Program és Magyar Falu Program pályázatai segítségével tudtuk megoldani. Terveink között szerepel az orvosi szolgálati lakás teljes felújítása, a települési csapadékvíz-hálózat kiépítése, aminek az első munkálatai márciusban kezdődnek. A Tiszaladányban élő fiatalok jobb kiszolgálása érdekében és a település vonzerejének növelése érdekében bölcsődét szeretnénk építeni, erre a pályázat beadásra került. Folytatni szeretnénk a járdaépítést és a még burkolattal nem rendelkező utak leaszfaltozását – teszi hozzá dr. Liszkai Ferenc.

A Taktaköz sok évtizedes álma vált valóra a 3621-es számú út felújításával

 - Dr. Liszkai Ferenc polgármester

(PR cikk)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában