PR cikk

2011.02.26. 09:02

Tavasszal folytatódik a Zöld Nyíl!

<p>Miskolc - Mostanra bizton elmondható, hogy a legtöbb miskolci- különösen a közösségi közlekedést igénybe vevők - ha meghallja a két szót: „Zöld Nyíl”, automatikusan asszociál a villamospálya felújítására.</p>



2009-ben ez még nem feltétlenül volt így: az akkor végzett utas elégedettségi vizsgálat során feltett Zöld Nyíllal kapcsolatos kérdésekre kaptunk volt olyan választ is, miszerint a villamos nagyprojekt „márkaneve” a Kék Nyíl.

A múlt évben megvalósult Tüzér-Thököly utcai pályaszakasz teljes felújítása valamint a Gőz utca és Zenta utca között elvégzett síncsere során minden miskolci testközelbe került a projekttel, vagy a villamospótlókkal való utazás vagy autósként a forgalomkorlátozások révén. Most már az is köztudott, hogy az Európai Uniós forrásból finanszírozott és az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében megvalósuló projektben nemcsak a meglévő villamospálya kerül felújításra, hanem meghosszabbodik Felső-Majláthig, új villamosmegállók épülnek korszerű utastájékoztatással, valamit 31 darab 100%-ban alacsonypadlós villamos érkezik majd Miskolcra.

Aki a 2010-es felújítás után novemberben ismét villamosra szállt az új pályán, az érezhette, hogy még a régi villamosok is gyorsabban és halkabban siklanak a Tüzér utca és a Thököly utca között. S bár a munkálatok sok kényelmetlenséggel és felfordulással jártak, és a villamosforgalom mielőbbi visszaállítása miatt még maradtak ideiglenesen kialakított állapotok (belváros, új megállók) Karácsonyra sikerült a teljes vonalon megindítani a villamosforgalmat.


NÉZZE MEG A VIDEÓT:


A téli pihenő után, tavasszal a Zöld Nyíl is felébred téli álmából, a Kivitelező és az MVK Zrt. ismét felkészül a nagy munkára: folytatódnak a villamos projekt kivitelezési munkálatai. Tekintsük ezt az idei évet egy átmeneti kényelmetlen időszaknak, melynek végén Miskolc európai színvonalú, környezetbarát villamosközlekedéssel fog rendelkezni és modern villamosokkal, melyek hozzájárulnak a szolgáltatás színvonalának növeléséhez. Ehhez mindenképpen szükség van a lakosok és az utasok együttműködésére a projektben.

A projekttel és a kivitelezéssel kapcsolatos naprakész információkat a megújultZöld Nyíl honlaponlehet megtalálni. Az új honlap révén az utasok és a miskolciak igénybe vehetik a facebook és twitter szolgáltatásokat és azonnal, friss információkat kaphatnak a forgalmi változásokkal és a kivitelezéssel kapcsolatban. Az üzenőfal szolgáltatás pedig lehetőséget nyújt a felmerült kérdések és észrevételek eljuttatására közvetlenül a Projekt Igazgatóság részére.

A pályafelújítással persze nem ér véget a munka, az új villamosok beszerzése és a pénzügyi elszámolás még hozzátartozik a projekthez. Ha a jövőbe tekintünk, nem szabad elfelejtkezni a város közlekedésének további fejlesztési lehetőségeiről akár az észak-déli irányú vonalon, akár a Tiszai pályaudvar és az Egyetem között. Most azonban itt van nekünk a Zöld Nyíl, mely ha befejeződik valóban összeköt minket.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában