Ózd hírei

2017.11.01. 13:08

A pályázatokról tanácskoztak Csokvaományon

Csokvaomány - Az uniós források nagy lehetőséget kínálnak a térségnek a további fejlesztésekre.

Csokvaomány - Az uniós források nagy lehetőséget kínálnak a térségnek a további fejlesztésekre.

Önkormányzati vezetők, vállalkozók és a vidékfejlesztésben érdekelt szakemberek vettek részt azon a tanácskozáson, amelyet a hegyháti Csokvaományban tartottak meg. A kis zsákfaluban az előttünk álló uniós fejlesztési ciklusról, a benyújtható pályázati lehetőségekről tartottak tájékoztatást.

Folyamatosan nyitva áll a lehetőség a regisztrációra." Dr. Csuzda Gábor

A Széchenyi Programiroda, valamint az MNVH Borsod-Abaúj-Zemplén megyei területi felelőse által közösen szervezett szakmai fórumsorozatot azért hozták létre, hogy elősegítsék a 2014–2020-as operatív programok hatékony és eredményes megvalósítását és megbízható szakmai segítséget nyújtsanak a támogatást igénylőknek és a kedvezményezetteknek egyaránt.

Nagy lehetőség

Az eseményt Kaló Sándorné, Csokvaomány alpolgármestere nyitotta meg, aki köszöntőjében kiemelte:

egtiszteltetés számára, hogy a Széchenyi Programiroda a településük által biztosított helyszínen valósította meg ezt a szakmai rendezvényt. Riz Gábor, a térség orszá­ggyűlési képviselője, a megyei fejlesztési program összehangolásáért, koordinálásáért felelős miniszteri biztos pedig előadásában arról beszélt, hogy a megyének vissza nem térő lehetősége nyílt meg, hogy a fejlesztési források felhasználásával tovább folytathassa a megkezdett fejlődést. Kiemelte az egymásra épülő projektek és operatív programok fontosságát.

Dr. Csuzda Gábor, az MNVH Borsod-Abaúj-Zemplén megyei területi felelőse előadásában bemutatta a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózatot és felhívta a figyelmet arra, hogy folyamatosan nyitva áll a lehetőség a regisztrációra, amely a projektötletek benyújtásának előfeltétele. Ezt követően az önkormányzatokat érintő pályázati felhívásokról beszélt.

Trembóczki István, a NAK vidékfejlesztési referense a fiatal mezőgazdasági vállalkozók pályázati lehetőségeit mutatta be a Vidékfejlesztési Program keretein belül. Dr. Bárdosné Dudás Viktória, a Nyugat-Borsodi Területfejlesztési Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója az EFOP pályázati lehetőségeket ismertette. Ezt követően pedig Sztrapkó–Gál Kitti tartott előadást a nyugat-borsodi térségben megvalósuló beruházásokról. Végezetül a helyi LEADER akciócsoport várható pályázati felhívásaival ismerkedhettek meg az érdeklődők.

A Széchenyi Programiroda és az MNVH Borsod-Abaúj-Zemplén megyei területi felelőse által szervezett szakmai fórumsorozat idén tovább folytatódik, a jövőbeni helyszínek egyeztetése jelenleg is zajlik.

- ÉM-ME -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!