Ózd hírei

2011.01.08. 11:43

Nyolc nap alapdíjkedvezmény Ózdon

<p>Ózd - Decemberben az Ózdi Távhő Kft. adott kedvezményt a lakosságnak, a következő számla pedig a Synergy Kft. jóvoltából lesz kevesebb.</p>

A távfűtéses lakásban élők bő egy hét alapdíjat spórolhatnak meg. A Távhő egyébként az óév utolsó és az újév első óráiban komoly üzemzavarral küzdött.
 
Kilencmillió forintos díjkedvezményt adott a Távhőnek a Sinergy leányvállalata, az Ózdi Erőmű Kft. Azzal a szándékkal, hogy ezt az összegeget tovább adják a felhasználók részére. Ez januárban megtörténik, valamennyi távfűtéses lakásban élő családnak kevesebbet kell majd fizetnie.

- Decemberben tárgyaltam a Synergy vezetésével, mivel ők a tulajdonosai az Ózdi Erőmű Kft-nek – tette hozzá Halász Sándor, az Ózdi Távhő Kft. megbízott ügyvezetője. – Tudtam, hogy ha az elmúlt hónapokban nálunk is jelentkezett megtakarítás, akkor a Synergynél sem lehet negatív a mérleg. Szerencsére pozitívan álltak a kérésünkhöz, a kilencmillió forint díjkedvezmény a lakosság idei első számláján jelentkezik majd.

Ez pontosan nyolc nap alapdíj elengedését jelenti, ami egy átlagos háztartásra levetítve hozzávetőleg 1500 forintos csökkenést jelent a januári számlából. A Távhőnél egyébként eseménydúsan telt az óév utolsó és az újév első néhány órája. Halász Sándor, a cég megbízott vezetője szerint veszélyben volt a város fűtésellátása, Szilveszter estéjén elsötétült az erőmű, néhány óra alatt azonban helyreállították az üzemzavart.

- A hiba az ÉMÁSZ 20 kW-os nagyfeszültségű védelmi rendszerében keletkezett, amire mi is csatlakozunk – folytatta Halász Sándor. – A Távhő oldalán volt a probléma. A működéséhez szükséges 200 V-ot előállító berendezés romlott el. Néhány óra megfeszített munka és a Synergy segítsége kellett ahhoz, hogy a rendszert újra lehessen indítani. 

Akció az adósoknak 

Az Ózdi Távhő Kft. kintlévősége eléri a 250 millió forintot, ezért a cég úgy döntött, hogy több kedvezmény bevezetésével próbálja meg fizetésre ösztönözni a fogyasztókat. Az első ilyen, hogy elengedik a kamattartozás mindazoknak, akik egy összegben rendezik az adósságukat. A felhívás pontos részleteiről mindenkit írásban értesít majd a társaság.

- ME -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!