4500 gyermek táborozhat

2024.04.02. 08:24

2024-ben is változatos programokkal várja a táborokba jelentkezőket a Magyar Honvédség

A Magyar Honvédség idén nyolcadik alkalommal szervezi meg nyári iskolai szünetben a 12-18 éves korosztálynak szóló Honvédelmi táborokat - közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM) kedden az MTI-vel.

MW

Résztvevők a Nógrád megyei Bátonyterenyén, a Fáy András középiskolában megrendezett honvédelmi táborban 2021. július 19-én

Forrás: MTI

Fotó: Komka Péter

Jelentkezni április 2-től lehet a Honvédelmi Táborok hivatalos honlapján, a https://honvedelmitabor.hu oldalon.   

A közleményben azt írták, hogy Szalay-Bobrovniczky Kristóf tájékoztatása szerint már javában zajlanak a nyári honvédelmi táborok előkészületei, amelyek a szokásoknak megfelelően biztonságos körülmények között adnak bepillantást a fiataloknak a katonák életébe.   

A tárcavezető elmondta: 

2024 nyarán júniustól augusztusig 121 turnusban 4500 gyermek táborozhat 

- tették hozzá.   

A honvédelmi táborokban a diákok 25 féle különböző honvédelmi témájú tematikából választhatnak az ország mintegy 47 különböző helyszínén. A honvédelmi miniszter a közleményben kiemelte: újdonság a tematikák között a drón-, életmód-, kibervédelmi, ejtőernyős és Ludovika-pályaorientációs tábor.   

A programokat - kifejezetten a korcsoportokra szabva - tapasztalt katonák vezetik le; a táborlakók a többi között megtanulhatják az álcázás technikáját, megismerkednek a tereptannal, tanulnak közelharcot és elsajátíthatnak túlélési technikákat, illetve az életmentés alapjait is. Olyan értékes tudást szerezhetnek, amelyet később az élet bármely területén hasznosítani tudnak - tette hozzá a tárcavezető a közlemény szerint.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában