Nemzetközi kapcsolatok

2024.01.16. 18:23

Szijjártó Péter: itt az ideje a második magyar–szlovák együttműködési csomagnak (videó)

„Most itt az ideje a második magyar–szlovák együttműködési csomag megalkotásának” – írta közösségi oldalán Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

MW

Magyar–szlovák csúcstalálkozót tartottak Budapesten

Forrás: Facebook / Szijjártó Péter

Szijjártó Péter bejegyzésében kiemelte, hogy a Robert Ficóval 2014-ben kötött megállapodást maradéktalanul végrehajtottuk, aminek köszönhetően 20-ról 40-re növekedett az országaink közötti határátkelőhelyek száma. 

Korábban, szintén a közösségi oldalán a külügyminiszter arról írt, hogy Magyarország leghosszabb határa a Szlovákiával közös határ, amely 650 kilométer hosszan húzódik.

 

Határ mentén élni különleges élethelyzetet jelent, a kérdés csak az, hogy különlegesen jó vagy különlegesen rossz helyzetet. Mindez pedig azon múlik, hogy a közös határ összeköt minket vagy elválaszt minket

– elmélkedett Szijjártó Péter.

Ahhoz, hogy összekössön minket, arra van szükség, hogy a határon a lehető legsűrűbben lehessen átkelni, ami azt jelenti, hogy összeköttetésekre van szükség

 – fogalmazott a külügyminiszter.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában