Antidemokratikus álláspont

2024.01.18. 14:42

Orbán Viktor: meg akarják fosztani az embereket azon jogaiktól, hogy döntéseket hozzanak a jövőjükről

Orbán Viktor az X-en reagált a tegnapi Európai Parlamentben lezajlott vitákra.

MW

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök érkezik az Európai Tanács kétnapos rendkívüli ülésére Brüsszelben 2022. május 30-án

Forrás: Miniszterelnöki Sajtóiroda/MTI

Fotó: Fischer Zoltán

Mint a bejegyzésben írja: a liberális EP-képviselők tegnap ismét megtámadták Magyarországot az Európai Parlamentben. Négy évre akarnak pénzt adni Ukrajnának, míg az európai választások már csak 5 hónapra vannak.

Lényegében meg akarják fosztani az embereket azon jogaiktól, hogy döntéseket hozzanak a jövőjükről ”− emelte ki a miniszterelnök.

„Micsoda antidemokratikus álláspont! Magyarország nem ért egyet. Ha segíteni akarunk Ukrajnának, tegyük meg az EU költségvetésén kívül és évente! Ez az egyetlen demokratikus álláspont mindössze 5 hónappal a választások előtt” − zárta a bejegyzését Orbán Viktor.

Tegnap kiemelt vitát tartottak Strasbourgban. A két vitát magában foglaló blokk első része az előző és az elkövetkező uniós csúcsokra fókuszált, míg a második „A magyarországi helyzet és a befagyasztott uniós pénzeszközök” címet viselte.

A Magyarországnak járó uniós források utánra tervezett napirend szerint a február elsején esedékes EU-csúcsról kellett volna beszélni, de erre nem igazán tértek ki a képviselők. Olyannyira nem, hogy még Maria Grapini szocialista román EP-képviselő is felhívta a figyelmet, hogy csak Magyarország gyalázása és az előző ülésen hozott, Ukrajnával kapcsolatos kérdések uralták a vitát.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában