Kommentár

2023.08.13. 12:27

Menczer Tamás: "kedves szlovák barátaink, kilóg a lóláb"

Közösségi oldalán kommentálta Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatokért felelős államtitkára vasárnap Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter előző napi posztjára érkezett szlovák reakciókat.

MW

Menczer Tamás külügyi államtitkár

Forrás: MTI

Fotó: Balogh Zoltán

Értek és megértek én mindent, kedves szlovák kollégák, de mégis... Nekünk sem tollas a hátunk, és nem most jöttünk a 6:20-assal. Láttam a nagy felzúdulást szlovák oldalon Szijjártó miniszter úr tegnapi posztja után, aki arról írt, hogy "hajtóvadászat zajlik a nemzetközi liberális mainstreammel szembehelyezkedő politikusokkal szemben", és erre az egyik példa, hogy Szlovákiában letartóztatták az őszi parlamenti választás legesélyesebb pártjának egyik vezető politikusát"

 – áll az államtitkár Facebook-bejegyzésében.

Menczer Tamás azt írta, hirtelen szlovák oldalon azok is érzékenyek lettek a belügyekre, akik egyébként örömmel foglalkoznak más országok, például Magyarország belügyeivel.

"Mi nem mások belügyeivel foglalkozunk. Mi a lólábbal foglalkozunk. Ami kilóg. Ordítóan kilóg"

 – fogalmazott. 

Hozzátette, hogy 

nyilván teljesen és tökéletesen véletlen az, hogy 48(!) nappal a választás előtt ért oda az eljárás, hogy a politikust le kellett tartóztatni. Nem a választás előtt két évvel, nem a választás után két héttel. A választás előtt 48(!) nappal. Ez – itt Európában – viszonylag szokatlan kampánymegoldásnak számít. 

  

 Kedves szlovák barátaink, kilóg a lóláb

– zárta bejegyzését Menczer Tamás.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában