Összetartás

2023.08.28. 18:26

Iskolásokat és ingyenkonyhákat segít a Magyar Református Szeretetszolgálat Kárpátalján

Százhúsz, iskolaszerekkel megtöltött iskolatáskát adományozott a Magyar Református Szeretetszolgálat (MRSZ) a rászoruló iskolások számára, valamint a Királyhágómelléki Református Egyházkerület felajánlásából a kárpátaljai ingyenkonyhák számára 3,4 millió forint értékű élelmiszeradományt adott át a Kárpátaljai Református Egyházkerület Püspöki Hivatalában.

MW

Illusztráció/ Mintegy 120 félárván maradt gyermek kapja kézhez a névre szóló csomagját

Forrás: Magyar Református Szeretetszolgálat/Facebook

Fotó: Picasa

Czibere Károly, az MRSZ kuratóriumi elnöke a beregszászi átadóünnepségen közölte, hogy

 A Radírozzuk ki a különbségeket címmel meghirdetett tanszergyűjtő akció keretében Kárpátaljára eljuttatott tanszeradományok értéke meghaladta a 2,8 millió forintot,

melyhez az egyéni adományok mellett a Dunántúli Református Egyházkerület 30 darab iskolatáskával járult hozzá.

Magyarországon sem könnyű a megélhetés, ennek ellenére:

azt látjuk, hogy az adományok növekednek, mert Magyarországon és szerte a Kárpát-medencében is mindenki fontosnak gondolja, hogy ne hagyjuk magára Kárpátalja népét, és folyamatosan minden eszközzel segítsük az itt élőket

– jelentette ki Czibere Károly.

Az MRSZ jóvoltából a Királyhágómelléki Református Egyházkerület által felajánlott, 3,4 millió forint összértékű, tartós élelmiszerekből álló adomány is célba ért.

Bogdán Szabolcs, az egyházkerület püspöke elmondta, hogy már a háború kitörése előtt is segítettek, mivel a Partiumban élők sorstársaknak érzik a kárpátaljai magyarságot. Most pedig tartós élelmiszert vásároltak a gyülekezetekben megszervezett adományozási akciókból, egyéni felajánlásokból, perselypénzekből származó összegből. A szállítmánnyal a kárpátaljai református egyházmegyék gyülekezetei által üzemeltetett, valamint az egyházkerület fenntartásában működő diakóniai ingyenkonyha működését támogatják.

Az adakozás által nem leszünk szegényebbek, hanem gazdagodunk, mert jobb adni, mint kapni, ezt hirdeti az Isten igéje is

– fejtette ki Bogdán Szabolcs püspök.

Az adományt átvevő Zán Fábián Sándor, a Kárpátaljai Református Egyházkerület püspöke elmondta, hogy 120 félárva gyerek kapja meg a névre szóló tanszercsomagot, a későbbiekben pedig a Johannita Segítő Szolgálat felajánlásából 50 árva gyerek tanévkezdését is segítenek megkönnyíteni.

Az élelmiszeradomány felhasználásával kapcsolatban közölte, hogy az egyházkerületben működő tizennégy ingyenkonyha között kerül szétosztásra ahol idős, támogatásra szoruló emberek és hátrányos helyzetű gyerekek étkezhetnek.

Szavai szerint sokkal több ember szorul segítségre Kárpátalján, de

hálásak vagyunk azért, hogy sem gyerekek, sem egyedül maradt idős emberek nem nélkülöznek, mivel a kárpátaljai magyar református összefogás által tudunk segíteni

– fogalmazott Zán Fábián Sándor püspök.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában