Drága tanácsadó

2022.12.10. 08:52

Havi 900 ezret kapott a fővárostól az Amerikában élő Korányi Dávid - nem tudni, mire

Sem Karácsony Gergely, sem Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes nem árulja el, milyen munkáért fizetett Korányinak a Városháza ekkora összeget havonta. Karácsony Gergely egykori tanácsadója november 30-án távozott a posztjáról.

Forrás: Korányi Dávid/Instagram

Korányi Dávid közös megegyezéssel távozott a Városházáról – ennyit árult el egy háttérbeszélgetésen Kiss Ambrus általános főpolgármester-helyettes kérdésre válaszolva a volt városdiplomáciai tanácsadóról. 

Az ügyben Wintermantel Zsolt, a Fidesz–KDNP fővárosi frakcióvezetője levélben kérdezte Karácsony Gergelyt Korányi korábbi városdiplomáciai főtanácsadó munkásságának részleteiről, aki ugyanakkor a dollárbaloldal kampányfinanszírozási botrányának kulcsszereplője is mint az Action for Democracy vezetője - ismerteti a Magyar Nemzet

A tanácsadói fizetések kapcsán legutóbb tavasszal küldött közérdekű adatigénylést a lap a főpolgármesteri hivatalnak, amelyből kiderült: 

Korányi Dávid diplomáciai tanácsadó jobbára New York-i otthonából, távmunkában, havi kilencszázezer forintért végzi nem részletezett munkáját.

A teljes cikk IDE kattintva érhető el.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában