Fenyegetés

2022.12.18. 07:38

Ballisztikus rakétát lőtt ki Észak-Korea a Japán-tenger irányába

Az észak-koreai diktátor, Kim Jong Un egy rakétatesztet felügyel országa Dél-Pyongan tartományában

Fotó: KCNA VIA KNS / AFP

A japán védelmi minisztérium szerint a vasárnap kilőtt két rakéta 500 kilométert tett meg, és legfeljebb 550 kilométeres magasságba emelkedett, majd Japán különleges gazdasági övezetén kívül a tengerbe csapódott. A tárca hozzátette: nem érkezett hír károkról.

Az incidenst követően Japán pekingi nagykövetségén keresztül tiltakozott Phenjannál - jegyezte meg Ino Tosiro, a védelmi miniszter helyettese.

Japán pénteken bejelentette, hogy megkétszerezi a hadsereg fejlesztésére szánt kiadásokat a következő öt évben, azzal a céllal, hogy a hadsereg megelőző csapások végrehajtására is képessé váljon.

Tokió szerint Phenjan katonai tevékenysége közvetlen fenyegetést jelent Japánra nézve.

Észak-Korea pénteken jelezte: sikeresen tesztelt egy nagy tolóerejű, szilárd tüzelőanyaggal működő hajtóművet egy új fegyver kifejlesztése céljából.

A nemzetközi szankciók ellenére Phenjan idén példátlanul sok rakétatesztet hajtott végre, és kilőtt egy interkontinentális ballisztikus rakétát, amellyel az Egyesült Államok területét is képes elérni.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában