Nyílt levél

2021.07.02. 09:24

Salvini: az EU-val szembeni kritikus fellépés a szabadság kifejezése

Az Európai Unióval szembeni kritikus fellépés nem jelent „nácizmust, hanem a szabadság kifejezése” Matteo Salvini, az olasz kormánypárti Liga párt vezetője szerint. Salvini a Magyarországgal és Lengyelországgal való szövetségről írt abban a nyílt levélben, amely a Corriere della Sera napilapban jelent meg csütörtökön.

Matteo Salvini hangsúlyozta, hogy Lengyelország és Magyarország a Liga által is képviselt Európa

„teljes jogú tagja, és az EU-val szembeni kritika nem a nácizmus éltetése, hanem a szabadság és a demokrácia kifejezése, ami a totalitárius rendszerek legyőzésének köszönhető.”

A Liga kormánypárt vezetője a Corriere della Sera szerdán megjelent, az európai jobboldali erők és a populizmus kapcsolatáról szóló vezércikkére reagálva írta a nyílt levelet „Szövetségeseink az európai szigorral szemben” címmel. Matteo Salvini úgy vélte, a legnagyobb olasz napilap „elszakad a valóságtól”, amikor az olaszokat és európaiakat foglalkoztató munkanélküliség, az egészség megőrzése, a szegénység, az adópolitika, az oktatás, az igazságügy helyett a nácizmusról és a fasizmusról ír Lengyelországgal és Magyarországgal kapcsolatban.

„Az az Európa, amelyet szeretek, szabad és demokratikus (..) és ennek az Európának teljes jogú tagja Magyarország és népe, valamint Lengyelország és népe”

– tette hozzá Matteo Salvini.

Salvini emlékeztetett, hogy Orbán Viktor pártja évekig az Európai Néppárt (PPE) tagja volt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában