Chelsea-Porto

2021.04.14. 13:20

Tuchel szerint a tévénézők unatkozhattak, de legalább továbbjutott a csapat

Thomas Tuchel, a Chelsea vezetőedzője elismerte, hogy semleges néző számára nem volt látványos az FC Porto elleni keddi mérkőzés, ugyanakkor kiemelte csapata küzdőszellemét, amellyel kiharcolta az elődöntőbe jutást a labdarúgó Bajnokok Ligájában.

Chelsea's German head coach Thomas Tuchel (C) walks on the pitch after the UEFA Champions League quarter final second leg football match between Chelsea and Porto at the Ramon Sanchez Pizjuan stadium in Seville on April 13, 2021. (Photo by CRISTINA QUICLER / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Cristina Quicler

A londoni csapat – melynek másodedzője Lőw Zsolt – az első mérkőzésen aratott 2-0-s győzelem után kedden 1-0-ra kikapott. Mindkét találkozót Sevillában játszották.

„Elfogadtuk, hogy kemény küzdelemre van szükség. A tévé előtt ülve talán nem volt annyira látványos a játék, de az oldalvonal mellől nagyon intenzívnek, gyorsnak tűnt a mérkőzés”

- értékelt a német tréner a BT Sportnak. „Nagy öröm volt látni a küzdelmet, és azt, hogy sikerrel járnak” – utalt játékosai elszántságára.

Megjegyezte, hogy egy csapat teljesítményét részben az minősíti, mennyire sikerül meggátolnia az ellenfelet abban, hogy a saját játékát játssza. Mint mondta, ez nekik összejött, és a hajrában esett, szerinte szerencsés vendéggólig, nem adtak esélyt a Portónak.

Tuchel kiemelte, hogy jól kellett védekezniük, miközben a támadásokat sem adhatták fel.

„A Porto éppen egy olyan csapat, amely általában képes elérni, hogy ellenfele a tudása alatt teljesítsen.

Ez történt, amikor a Manchester Cityvel és a Juventusszal játszott” – emlékeztetett arra, hogy a portugálok előbbivel a csoportkörben otthon gól nélküli döntetlenre végeztek, utóbbit pedig a nyolcaddöntőben búcsúztatták. „El kell fogadnod, hogy a dolgok néha nehezen jönnek össze” – tette hozzá.

Sergio Conceiçao, a Porto trénere csapata hatékonyságának hiányát emelte ki értékelésében.

„Több helyzetünk volt, de hiányzott támadásainkból a hatékonyság”

- mondta a portugál TVI-nek.

Hozzátette: ezzel együtt nagyszerű mérkőzést játszottak és ő végtelenül büszke a játékosaira. Mint megjegyezte, neki ez volt edzőként az egyik legjobb összecsapása az európai porondon, a továbbjutáshoz pedig az kellett volna, hogy hamarabb összejöjjön a vezető gól.

A Chelsea a fináléért a Real Madrid és az FC Liverpool párharcának továbbjutójával mérkőzik meg. Az angliai visszavágót a madridi csapat 3-1-es hazai siker után kezdi.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában