magángyűjteményből

2021.07.17. 15:03

David Bowie-relikviákból rendeznek árverést

Számos korábban még nem publikált fotóra és a zenész portréképeire is lehet majd licitálni.

Somoli-born model Iman (L) and her husband British musician David Bowie (R) arrive 30 October 2006 for the 17th Annual Glamour Women of the Year awards at Carnegie Hall in New York, sponsored by Glamour Magazine. Iman was honored for her AIDS activism campaign, "I am African", for the Keep a Child Alive foundation.

Forrás: AFP

Fotó: STAN HONDA

Egy művész magángyűjteményének David Bowie-relikviáiból rendeznek árverést.

A gyűjtő, Edward Bell tervezte Bowie 1980-as, Scary Monsters (and Super Creeps) című albumának borítógrafikáját és fotósként dolgozott a sztárral, aki akkor a Tin Machine együttes tagja volt.

A shrewsbury-i Halls Fine Art árverési ház aukcióján 139 tételre, köztük számos korábban még nem publikált fotóra és Bowie portréképeire is lehet majd licitálni.

A legdrágább relikviák között van a Tin Machine II című lemezborító grafikája, amelynek árát előzetesen 2000-4000 fontra (840 ezer-1,7 millió forintra) becsülték. Egy másik lemezborító, a Scary Monsters grafikája 1000-2000 fontért (420 ezer-840 ezer forintért) kelhet el.

Több olyan tárgyra is lehet majd licitálni, amelyeken a 2016-ban elhunyt Bowie aláírása is szerepel.

Az online aukció július 16-tól augusztus 1-ig tart.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!