Nagyvilág

2018.03.10. 08:00

Királyi sarjak, akik a meséknél komolyabban veszik az életet

Az emberek hajlamosak azt hinni, hogy ha valaki királyi családba születik, akkor az élete csupa gazdagság és csillogás. Ám ez távol áll az igazságtól. Az előírt protokoll-eseményeken való megjelenés mellett igen sok hercegnő és herceg igyekszik az életét tudatosan élni és komolyan veszik a tanulást és a munkát is.

Az emberek hajlamosak azt hinni, hogy ha valaki királyi családba születik, akkor az élete csupa gazdagság és csillogás. Ám ez távol áll az igazságtól. Az előírt protokoll-eseményeken való megjelenés mellett igen sok hercegnő és herceg igyekszik az életét tudatosan élni és komolyan veszik a tanulást és a munkát is.

Beatrix yorki hercegnő

András yorki herceg és Sara Ferguson lányát gyerekkorában dyslexiával diagnosztizálták, ami nem akadályozta meg abban, hogy az ascoti St. George s Schoolban évfolyamelsőként végezzen. Diplomáját a Londoni Egyetemen szerezte, történelem szakon. Később a Sony Pictures-nél helyezkedett el, mint producer.

Hamdan bin Mohammed Al Maktoum dubai koronaherceg

A dubai trónörökös, becenevén Fazza, Dubaiban kezdte tanulmányait, majd az Egyesült Királyságban közigazgatás szakon diplomázott, később pedig a London School of Economics-en szerzett képesítést (mely a világ vezető társadalomtudományi és közgazdasági oktatási, kutatási intézete). Hamdan jelenleg a Dubai Végrehajtó Tanács, a Dubai Autizmus Központ, valamint a Dubai Sport Tanács elnöke és saját igazgatású egyetemet is alapított az Egyesült Arab Emirátusokban, aminek alapja az e-learning, tehát innovatív módszerekkel oktatnak. Emellett elismert költő és sportember.

Harry walesi herceg

Az épp esküvőjére készülő herceg az elit és híres Eton College-ban tanult földrajzot, művészettörténetet és művészetet. Utána két évig utazgatott, dolgozott tehéntelepen Ausztráliában, majd árvaházban és forgatott egy dokumentumfilmet The Forgotten Kingdom címmel. Később a Sandhurst Katonai Akadémiát végezte el, tehát voltaképpen hivatásos katona. Titokban részt vett afganisztáni bevetéseken is. Jelenleg századosi rangban szolgál az Army Air Corpsnál, ahol külön képesítést szerzett WAH-64 Apache harci helikopterekre.

Joachim belga-ausztriai herceg

Lorenz belga-ausztriai herceg fia is a katonai karriert választotta Harry herceghez hasonlóan. Nagy-Britanniában diplomázott a Malvern College-ban, majd az alapfokú tiszti képzést a Brugge városában lévő tengerészeti iskolában szerezte meg. Azóta a belga haditengerészet tisztjeként szolgál. Időközben szerzett még egy diplomát közgazdaságtanból a Milánói Bocconi Egyetemen.

Maria Laura belga-ausztriai hercegnő

Lorenz belga-ausztriai herceg másik gyermekéről nehéz nyilvános pillanatokat elkapni. Azonban úgy tűnik, hogy Belgiumban igen keményen fogják a királyi sarjakat is. Maria Laura saját tanulmányai iránt nagyon elkötelezett, kínai nyelvet tanult a SOAS-on Londonban és cserediákként két évig élt Kínában. Folyékonyan beszél angolul, németül, hollandul és franciául. Jelenleg Párizsban képzi magát tovább a a Keleti Nyelvek és Civilizációk Nemzeti Intézetében.

Sirivannavari Nariratana thai hercegnő

A thai koronaherceg gyönyörű lánya Angliában töltötte gyermekkorát, ahol szabadabban élhetett, mint Thaiföldön. Már kisgyermekkorától divattervező szeretett volna lenni és erről akkor sem mondott le, mikor édesanyjával visszaköltöztek hazájukba és ott jóval zártabb világgal szembesült. Képző- és iparművészeti egyetemen tanult, közben sportolói karriert is befutott. Végül Pierre Balmain divattervező mellett mutatkozott be és azóta is ezzel foglalkozik. Kollekcióinak nemcsak hazájában, de szerte a világon nagy sikerük van.

Teodóra görög hercegnő

A volt görög királyi család hercegnője nagyon szereti a reflektorfényt. Iskoláit az Egyesült-Királyságban, majd Ausztráliában végezte, később bölcsészettudományi karon diplomázott a Brown University-n az Egyesült Államokban. Ezután a Northeastern Egyetemet végezte el Bostonban. Az igazi álma a színészet volt, amiben jelenleg is dolgozik. Ennek érdekében Los Angelesbe költözött és már debütált is a Gazdagok és szépek című sorozatban. Emellett jelenleg is egy londoni felsőoktatási intézményben tanul.

Forrás: Scoopwhoop


[related-post post_id="3681858"]

[related-post post_id="3758782"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!