Nagyvilág

2016.12.11. 08:14

Isztambuli robbantás - Gépkocsiba rejtett pokolgép robbant a Besiktas labdarúgó csapat stadionja közelében

Ankara - Gépkocsiba rejtett pokolgép robbant szombat este az isztambuli Besiktas labdarúgó csapat stadionja közelében a készenléti rendőrség autóbusza mellett - jelentette az NTV török hírtelevízió.

Ankara - Gépkocsiba rejtett pokolgép robbant szombat este az isztambuli Besiktas labdarúgó csapat stadionja közelében a készenléti rendőrség autóbusza mellett - jelentette az NTV török hírtelevízió.

Legalább 29 halálos áldozata és 166 sérültje van annak a robbantásos merényletnek, amelyet szombat este követtek el Isztambulban, a Besiktas–Bursaspor (2–1) bajnoki labdarúgó-mérkőzés után.

Szemtanúk kezdetben egy vagy két robbanásról és fegyverropogásról számoltak be. A hivatalos közlés később két robbantás tényét erősítette meg: vélhetően egy autóba rejtett pokolgép lépett működésbe előbb, majd nem sokkal később egy öngyilkos merénylő robbantotta fel magát.

A kormányzati közlés nem hagy kétséget afelől, hogy a terrortámadás elkövetői a rendőrséget tekintették célpontnak: a sebesültek és az áldozatok többsége rendőr.

A merénylet az új Besiktas-stadion vendégszektorának kijáratánál történt, de jóval azt követően, hogy a bursai szurkolók elhagyták a helyszínt – közülük senki sem sérült meg.


Isztambuli robbantás - A Külügyminisztérium nem tud magyar sérültekről

Budapest - A Külgazdasági és Külügyminisztérium nem tud arról, hogy lennének magyar sérültjei a szombati esti isztambuli robbantásnak, amelyben hírügynökségek biztonsági forrásokra hivatkozó tájékoztatása szerint legkevesebb 13-an meghaltak, többtucatnyian megsebesültek.

 

Isztambuli robbantások - A Külgazdasági és Külügyminisztérium elítéli a terrortámadást

Budapest - A Külgazdasági és Külügyminisztérium a leghatározottabban elítéli az isztambuli terrortámadást, a tárca sajtófőnökének közleménye szerint az Európai Unió biztonsága Törökország stabilitásával kezdődik, így minden ilyen támadás merénylet az Európai Unió ellen is.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!