Nagyvilág

2015.05.14. 23:05

68. Cannes-i filmfesztivál - Teljes gázzal robognak

Cannes - Theron a legutóbbi hírek szerint nemcsak a filmben küzd férfi módjára.

Cannes - Theron a legutóbbi hírek szerint nemcsak a filmben küzd férfi módjára.Alighogy Lambert Wilson ceremóniamester Julianne Moore segítségével ünnepélyesen is megnyitotta a 68. cannes-i filmfesztivált, az valóban teljes sebességre kapcsolt.

Csütörtök reggel már a Mad Max: A harag útja gondoskodott az újságíróknak a nyitóparty után kora reggeli adrenalinfröccsről. Nos, ez a Mad Max már igencsak messze van látványban George Miller 1979-es első epizódjától, és nem titkolt szándéka, hogy a Halálos iramban tempójához szokott fiatal közönséget lenyűgözze. Az immár a negyedik Mad Max részt jegyző ausztrál rendező gondoskodik róla, hogy látványban és akcióban ne legyen hiány. A Mad Max: A harag útja kiválóan alkalmas arra is, hogy a legnagyobb sztárokat, közöttük az Oscar-díjas Charlize The­ront elhozza a vörös szőnyegre. Theron a legutóbbi hírek szerint nemcsak a filmben küzd férfi módjára, de harciasan kiáll amellett, hogy végre a színésznőket is a férfisztárokkal egyenlő fizetés illesse Hollywoodban.

Káprázatos a látványvilága az olasz Matteo Garrone versenyben szereplő kosztümös tündér/tanmeséjének az Il racconto dei racconti/The Tale of Talesnek. A film nyomán azonnal beindult a találgatás, hogy vajon a látottakból mennyi a valós helyszín és mennyi készült műteremben vagy a számítógépasztalon. A film sajtótájékoztatóján Salma Hayek mesélt arról hatalmas gesztikulálások közepette, hogy lélegzetelállítóan szép királynői öltözékeiben valójában sokszor lélegzethez is alig jutott.

- Váró Kata Anna -

Cannes, 2015. május 14.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!