Nagyvilág

2013.05.31. 18:50

Bécsben mutatkozik be a magyarországi zsidó kultúra

Pálfy M. Katalin, az MTI tudósítója jelenti: Bécs, 2013. május 31., péntek (MTI) - A magyarországi zsidó kultúra áll az idén a Bécsi Izraelita Hitközség (IKG) Zsidó Kulturális Hetek nevű rendezvénysorozatának középpontjában.

Pálfy M. Katalin, az MTI tudósítója jelenti:

Bécs, 2013. május 31., péntek (MTI) - A magyarországi zsidó kultúra áll az idén a Bécsi Izraelita Hitközség (IKG) Zsidó Kulturális Hetek nevű rendezvénysorozatának középpontjában.

A fesztivál vasárnap utcafesztivállal kezdődik, ahol Raj Ráchel budapesti tortatervezőnek köszönhetően bemutatkozik a magyar zsidó konyha egyik jellegzetes étele, a flódni. A magyar édesség mellett bécsi kóser ételspecialitásokat is meg lehet kóstolni. Lesz tortakészítő műhely Raj Ráchellel, gyermekprogram Bán Linda gyermekkönyv-íróval, gyermek bolhapiac és könnyűzenei koncertek is.

Komolyabb téma felé fordul egy hétfői rendezvény, egy kiállításmegnyitóval egybekötött beszélgetés Konrád György íróval. A rendezvény helyszíne a Klementz Kata és Panna budapesti vállalkozók által alapított Loffice közösségi iroda. A Loffice Bring The Art Home (Vidd haza a művészetet) elnevezésű kulturális mentor programjának idei győztesei az Élet menetére reflektáló műveket készítettek. Munkáikat Vajda Tamás fotográfus zsidó életképeket dokumentáló sorozata kíséri. A megnyitó alkalmával Winkler Nóra újságíró beszélget Konrád György íróval - mint a meghívóban olvasható - kultúráról, társadalmi feszültségekről, otthonérzésről, Európáról és könyvekről.

Június 5. és 16. között koncertek szerepelnek a fesztivál programján. Fellép a Liszt Ferenc Kamarazenekar és Korcsolán Orsolya hegedűművész, a Bíró Eszter Kvintett és Palya Bea.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!