Nagyvilág

2013.05.15. 12:09

Az adósokkal való párbeszédre szólították fel az olasz végrehajtókat

Sárközy Júlia, az MTI tudósítója jelenti: Róma, 2013. május 15., szerda (MTI) - Az adósokkal való párbeszédre, a tartozások eseti és személyre szabott megvizsgálására szólította fel munkatársait az olaszországi adótartozások behajtását végző Equitalia ügynökség, amely körlevélben utasította szolidaritásra dolgozóit a gazdasági válságban nehézségbe került adósokkal szemben.

Sárközy Júlia, az MTI tudósítója jelenti:

Róma, 2013. május 15., szerda (MTI) - Az adósokkal való párbeszédre, a tartozások eseti és személyre szabott megvizsgálására szólította fel munkatársait az olaszországi adótartozások behajtását végző Equitalia ügynökség, amely körlevélben utasította szolidaritásra dolgozóit a gazdasági válságban nehézségbe került adósokkal szemben.

Benedetto Mineo ügyvezető igazgató nyilvánosságra hozott levele hangsúlyozta, hogy az adóügynökség nem engedheti meg magának a helyzetnek nem megfelelő magatartást. Ezért Mineo szó szerint kedvesebb hozzáállásra kérte az Equitalia végrehajtóit.

Az adók beszedését végző ügynökség neve mindennapos negatív szereplővé vált az olasz sajtóban, miután fokozatosan nőtt az adótartozás miatt elkövetett öngyilkosságok száma. Tavaly 89 olasz vetett véget életének azért, mert nem tudta kiegyenlíteni adótartozását. Az idén már hatvan felett van a számuk a Confindustria gyáriparos szövetség adatai szerint.

Az utolsó eset kedden, a szicíliai Ragusában történt: egy családapa magát, feleségét és kislányát is felgyújtotta tízezer eurós tartozása és amiatt, mert ki akarták őket tenni otthonukból.

A korábbi olasz adóbehajtó intézetet 2007-ben felváltó Equitaliát az 51 százalékos tulajdonos adóhivatal és a 49 százalékot birtokló társadalombiztosítási intézet (Inps) hozta létre.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!