Nagyvilág

2013.03.04. 17:14

Vandálok horogkeresztet és fekete csillagot festettek a krími muzulmánok szervezetének épületére

Kijev, 2013. március 4., hétfő (MTI) - Ismeretlenek horogkeresztet, ötágú fekete csillagot és sértő szavakat festettek a krími muzulmánok legnagyobb vallási szervezetének épületére az ukrajnai Szimferopol városában - jelentette hétfőn a helyi és az országos média.

Kijev, 2013. március 4., hétfő (MTI) - Ismeretlenek horogkeresztet, ötágú fekete csillagot és sértő szavakat festettek a krími muzulmánok legnagyobb vallási szervezetének épületére az ukrajnai Szimferopol városában - jelentette hétfőn a helyi és az országos média.A falfirkákat reggel az épület őre vette észre, aki azonnal hívta a rendőrséget. A belügyi szervek az előzetes tájékoztatás alapján garázdaság miatt indítanak eljárást. A hatóságok átnézik a térfigyelő kamerák felvételeit, hátha rögzítettek olyasmit, ami segítheti a vandálok kézre kerítését.

Ukrán sajtóbeszámolók szerint az épületben szokták gyűléseiket tartani a legnagyobb krími muszlim közösség vezetői.

Tavaly márciusban a Krími Autonóm Köztársaság fővárosa, Szimferopol közelében egy kistelepülésen ismeretlenek autóval ráhajtottak sírokra egy muszlim temetőben. Több síremléket megrongáltak, felborítottak.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!