Nagyvilág

2013.03.14. 08:13

Pápaválasztás - Szlovákiai látogatásra hívja meg az új pápát Robert Fico

Prága/Pozsony, 2013. március 13., szerda (MTI) - Szlovákiai látogatásra hívja meg Ferenc pápát Robert Fico szlovák miniszterelnök - közölte Beatrice Hudáková, a kormányfő szóvivője szerda este.

Prága/Pozsony, 2013. március 13., szerda (MTI) - Szlovákiai látogatásra hívja meg Ferenc pápát Robert Fico szlovák miniszterelnök - közölte Beatrice Hudáková, a kormányfő szóvivője szerda este.A szóvivő kifejtette: a szlovák vezetés még XVI. Benedek pápát hívta az országba abból az alkalomból, hogy Cirill és Metód szláv hittérítők 1150 éve érkeztek a mai Szlovákia területére. Miután azonban XVI. Benedek lemondott hivataláról, és így már nem tud Szlovákiába látogatni, most ezt a meghívást kívánják megújítani Ferenc pápa számára.

"Szlovákia számára nagy megtiszteltetés lenne, ha a szentatyát már az idén fogadhatná, amikor szent Cirill és Metód érkezésének 1150. évfordulóját, az önálló Szlovák Köztársaság megalakulásának 20. évfordulóját, valamint ezzel összefüggésben Szlovákia és Vatikán diplomáciai kapcsolatfelvételének évfordulóját ünnepeljük" - áll a szlovák külügyminisztérium nyilatkozatában.

- MTI - 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!