Nagyvilág

2013.01.29. 12:50

Srí Lankára látogat az Országgyűlés elnöke

Budapest, 2013. január 29., kedd (MTI) - A kétoldalú együttműködés bővítése céljából hivatalos látogatásra Srí Lankára utazik Kövér László házelnök kedden - tájékoztatta az MTI-t az Országgyűlés sajtófőnöke.

Budapest, 2013. január 29., kedd (MTI) - A kétoldalú együttműködés bővítése céljából hivatalos látogatásra Srí Lankára utazik Kövér László házelnök kedden - tájékoztatta az MTI-t az Országgyűlés sajtófőnöke."A megújult magyar külpolitika globális nyitásának részeként hazánk partnerségi viszony kialakítására törekszik az ázsiai és a csendes-óceáni régió országaival" - olvasható Szilágyi Zoltán közleményében.

A házelnök február 5-ig tartó látogatásának célja a tájékoztatás szerint a kétoldalú együttműködés bővítése, különös tekintettel a srí lankai főváros vízellátó rendszerének magyar részvétellel tervezett fejlesztésére.

Kövér Lászlót fogadja Srí Lanka köztársasági elnöke és parlamentjének elnöke. Az Országgyűlés elnöke találkozik továbbá a gazdaságfejlesztési, valamint a vízgazdálkodási miniszterrel. A politikai és gazdasági tárgyalások mellett a házelnök és kísérete meglátogatja a Baptista Szeretetszolgálat, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a Katolikus Karitász által a 2004-es szökőár károsultjainak megsegítésére megépített létesítményeket.

Kövér László díszvendége lesz a srí lankai függetlenség napi állami ünnepségeknek is.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!