Nagyvilág

2012.12.11. 08:24

Romániai választások - Az MPP szerint a választók elutasították a magyar-magyar versenyt

Bukarest, 2012. december 10., hétfő (MTI) - Elutasították a magyar-magyar versenyt az erdélyi magyar választópolgárok, ezért olyan struktúrában kell biztosítani a politikai pluralizmust, amely nem veszélyezteti a nemzeti érdekérvényesítést - vélekedett Bíró Zsolt, a Magyar Polgári Párt (MPP) elnöke a romániai választásokat értékelő hétfői közleményében.

Bukarest, 2012. december 10., hétfő (MTI) - Elutasították a magyar-magyar versenyt az erdélyi magyar választópolgárok, ezért olyan struktúrában kell biztosítani a politikai pluralizmust, amely nem veszélyezteti a nemzeti érdekérvényesítést - vélekedett Bíró Zsolt, a Magyar Polgári Párt (MPP) elnöke a romániai választásokat értékelő hétfői közleményében."Felelős döntést hoztunk, amikor az önös érdekek fölé tudtuk helyezni a nemzeti érdeket" - állította Bíró Zsolt arra utalva, ahogy az MPP nem indult a vasárnapi parlamenti választásokon. "Együttműködésre ítélve" című közleményben az MPP elnöke rámutatott: a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) és az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) együtt sem ért el annyi szavazatot, mint négy éve az RMDSZ egymaga.

"Új struktúrára van szükség, hogy a romániai magyarság arányainak megfelelően képviselve legyen a parlamentben. A demokrácia alapfeltétele a többpártrendszer, ugyanakkor a pluralizmus biztosítása nem veszélyeztetheti a nemzeti érdekérvényesítést. Ezért javasoltuk korábban is a Magyar Szövetség, avagy a nemzeti válogatott felállítását, erre kell elmozdulnunk a jövőben" - vonta le a következtetést Bíró Zsolt.

Az MPP elnöke gratulált a bukaresti parlamentben mandátumhoz jutó magyar képviselőknek és szenátoroknak, kifejezve reményét, hogy az „új egység” megteremtéséig az egész erdélyi magyar közösség érdekeinek érvényesítését szem előtt tartják.

- MTI - 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!