Nagyvilág

2012.06.26. 07:42

Halált és áradást okozott a Debby trópusi vihar Floridában

Washington, 2012. június 25., hétfő (MTI) - Egy halálesetet és súlyos áradásokat jelentettek hétfőn Florida államból, ahol a Debby trópusi vihar pusztít.

Washington, 2012. június 25., hétfő (MTI) - Egy halálesetet és súlyos áradásokat jelentettek hétfőn Florida államból, ahol a Debby trópusi vihar pusztít.

A viharban keletkezett két tornádó vasárnap négy lakóházat döntött romba, amelyek egyikében, Venus településen egy nő meghalt. Nyolc ingatlanban súlyos, további 24-ben pedig kisebb károk keletkeztek.

Pinellas megyében 6300 otthon maradt áram nélkül. Egy tampai nyugdíjasotthon lakóit kimenekítették.

A vihar valamelyest gyengült, a szél sebessége a hét végi óránkénti 95 kilométerről 72-re mérséklődött. A Debby Florida északi és központi régióiban helyenként napi 30-60 centiméternyi csapadékot hozott magával.

Az államban és a vele északról határos Georgiában hétfőn újabb tornádóveszélyre figyelmeztettek.

A Debby miatt vasárnap Louisiana államban szükségállapotot hirdettek ki. A vihar következtében leállított ipari kapacitások miatt kiesett az amerikai kőolaj-kitermelés 22,7 százaléka. A földgáz esetében ez az arány 22,9 százalék. A tengeri fúrótornyok személyzetét több helyen evakuálták.

Az idei hurrikánszezon az első olyan - a megfigyelések kezdete, vagyis 1851 óta -, amelyben már júliusig négy trópusi vihart regisztráltak.

- MTI - 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!