Nagyvilág

2012.05.13. 13:47

Menet az életért mozgalom abortuszellenes tüntetést tartott Rómában

Róma, 2012. május 13., vasárnap (MTI) - Az abortusz ellen tartott felvonulást A menet az életért olasz mozgalom Róma belvárosában. A menettel egy időben nővédő mozgalmak tartottak ellentüntetést.

Róma, 2012. május 13., vasárnap (MTI) - Az abortusz ellen tartott felvonulást A menet az életért olasz mozgalom Róma belvárosában. A menettel egy időben nővédő mozgalmak tartottak ellentüntetést.Az "állami gyilkosságokat" elítélő tiltakozók a Colosseumtól a Szent Péter tér közeli Angyalvárig vonultak, az 1978-ban hatályba lépett abortusztörvény eltörlését követelve. "Több születést, kevesebb abortuszt", "Elég a csendes népirtásból", "Ne öljük meg a jövőnket" - ilyen és hasonló jelszavak voltak olvashatóak a transzparenseken. Bíborosok, püspökök, több száz egyházi és laikus szervezet vett részt a menetben, melyhez horvát, spanyol, francia, lengyel és nigériai csoportok is csatlakoztak. Olasz sajtóértesülések szerint magyar részvevői is voltak a római menetnek.

A megmozdulás élén Gianni Alemanno, Róma főpolgármestere haladt, akinek jelenlétét kritikák kísérték a nővédő mozgalmak részéről. A felvonulás útvonalát a nők jogait védő egyesületek plakátozták ki, a terhesség megszakításának a szabadságát és a "mindenki előtt nyitott, laikus és ingyenes" női tanácsadói hálózat létrehozását sürgetve. Az élet védelmét és a házasság jelentőségét hangsúlyozta XVI. Benedek pápa is a toszkánai körlátogatásán Arezzóban pontifikált szentmise homíliájában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!