Nagyvilág

2011.09.29. 17:09

Húsz belső-mongol cég jön Debrecenbe

Budapest, Debrecen - Belső-Mongol Technológiai és Kultúrális Parkot hoznak létre a debreceni repülőtér közelében.

Budapest, Debrecen - Belső-Mongol Technológiai és Kultúrális Parkot hoznak létre a debreceni repülőtér közelében.

Több területen történő együttműködésről írtak alá megállapodást Debrecen és Kína Belső-Mongólia tartományának vezetői csütörtökön Budapesten.

Ennek jegyében hozzák létre a Debreceni Belső-Mongol Technológiai és Kultúrális Parkot a repülőtér közelében.

A Xanga cégcsoport előkészítő munkájának is köszönhetően a jövő év első felében tíz, a második félévben pedig újabb tíz belső-mongóliai vállalat betelepülése várható a leendő gazdasági övezetbe. Jelentős számú új munkahelyet eredményezve. A Debreceni Regionális és Innovációs Ipari Parkban, valamint a város Déli Ipari Parkjában összesen 200 hektáron nyílik lehetőség a tervezett ipari fejlesztésekre és a kapcsolódó technológiai transzfer megvalósítására.

Elhangzott, hogy a debreceni repülőtéren épülő, mintegy 50 ezer négyzetméteres cargo és logisztikai bázis a betelepülő vállalkozások igényeihez igazodva bővíthető lesz. A kétirányú együttműködés jegyében ugyanakkor magyar szakemberek segítségével Belső-Mongóliában felállítanak egy Nemzetközi Lovas Kultúrközpontot.

HBN


Két különleges együttműködési megállapodás született Kína Belső-Mongolia Autonóm Térsége és Debrecen városa között, amely gazdasági, agrár, kulturális és turisztikai területeket egyaránt érint. Az erről szóló megállapodásokat ma délután írják alá Budapesten.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!