Nagyvilág

2011.07.19. 14:01

Brutális felvétel egy tálib mészárlásról - 18+

16 pakisztáni rendőrt végeztek ki tálibok, miközben videóra vették kegyetlenségüket.

16 pakisztáni rendőrt végeztek ki tálibok, miközben videóra vették kegyetlenségüket.

 Pakisztáni rendőröket fogtak el egy harc során Dir észak-nyugati kerületében még júniusban a Tálibok egy razzia során. A rendőrök karját hátrakötték és egymás mellé sorakoztatták őket. A kis tálib csoport vezetője közölte, hogy nem kegyelmeznek az "iszlám ellenségeinek és a hitehagyottaknak". Elmondta: ugyanúgy végzik ki őket, ahogy az ők gyermekeik vérét ontották, ez a bosszú, amiét a pakisztáni rendőrök - a tálib állítása szerint - kivégeztek hat gyereket a Szvat-völgyben.

Másodpercekkel később ő és három másik tálib férfi felemelte a fegyvert és tüzet nyitott a foglyokra. A kivégzőosztag előtt földre rogynak a rendőrök, s mire elül a por csak a halomban álló tetemeket és véres tunikákat látni. Ekkor a már fekvő áldozatokat egyesével még külön fejbe lövik. A tálibok üzenetnek szánt videófelvétele most került fel a netre.

Pakisztáni hadsereg szóvivője, Major-General Athar Abbász szerint a biztonsági erőket Pakisztán és Afganisztán határán fogták el Dir kerületében június 1-jén, illetve a videót valódinak gondolja. Több információt nem közölt az üggyel kapcsolatban.

- MON -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!