Nagyvilág

2011.04.05. 17:36

Fico: Orbán elintézte, hogy ne legyen rendkívüli parlamenti ülés

<p>Robert Fico szerint Orbán Viktor intézte, hogy ne legyen rendkívüli parlamenti ülés Szlovákiában. Így reagált az ellenzéki pártelnök kedden arra, hogy a kormánypártok nem szavazzák meg a rendkívüli ülés programját, amelyet az ellenzék a magyarországi politikának szeretett volna szentelni.</p>

Az ellenzék rendkívüli parlamenti ülésen szeretett volna az orbáni politikával foglalkozni, és határozatot elfogadni arról, hogy a szlovák kormány legyen határozott és fogalmazzon meg válaszlépéseket, a határon túli magyarok honosítására és a határon túliaknak szánt szavazati jogra. A kormánypárti képviselők nem szavazták meg Fico javaslatát.

"Orbán valószínűleg rádörrent telefonon Iveta Radičovára" - mondta Robert Fico, a Smer alelnöke, ugyanis szerinte a magyar miniszterelnök el, hogy ne legyen rendkívüli ülés a szlovák parlamentben. "Ez a kormány Orbán és Bugár kezében van" - füstölgött Fico.
- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!