Nagyvilág

2011.03.31. 12:55

Levélbomba a svájci atomenergia-szövetségnek - két sérült

<p>Két ember megsérült, amikor felrobbant egy levélbomba csütörtökön a svájci atomenergia-szövetség Olten városban található irodájában - közölte a svájci rendőrség. A robbanásban megsérült két nőt könnyebb sérülésekkel szállították kórházba.</p>

A támadást egyelőre senki sem vállalta. A Greenpeace közelben tüntető atomellenes aktivistái a robbanás után felfüggesztették demonstrációjukat és elhatárolódtak az esettől.

Az atomenergiával foglalkozó svájci vállalatokat képviselő Swissnuclear nevű szervezet irodájában nagyjából negyed kilenckor történt robbanás, amikor kinyitottak egy levelet - közölte egy rendőrségi szóvivő, az AFP francia hírügynökséggel. A svájci sajtóban megjelent információk szerint hat ember dolgozott azon az emeleten, ahol a robbanás történt.

A BBC brit közszolgálati adó híre szerint két nő sérült meg, kórházba vitték őket, de sérüléseik nem súlyosak. Az épület bejáratát és az oda vezető utca egy részét rendőrök zárták le.

A támadást egyelőre senki sem vállalta. A Greenpeace a robbanás helyszínétől pár száz méterre, az Alpiq svájci energiaipari cég székháza előtt tartott demonstrációt az eset idején. Az atomenergia-ellenes tüntetést a robbanás után azonnal felfüggesztette, a szervezet energiaügyi kampányát vezető aktivista pedig közölte: elhatárolódnak a robbantástól, amelyhez a Greenpeace-nek nem volt semmi köze.
-  Független HÍrügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!