Nagyvilág

2011.02.08. 18:18

Szex-sztrájkot hirdetett egy belga politikusnő

<p>Nyolc hónapja nincs rendes kormánya Belgiumnak, ezért azt javasolta egy belga szenátornő, hogy tiltakozásul tagadják meg a szexet férjeiknek a vallon és flamand politikusok feleségei.</p>

A belga média keddi közlése szerint a szocialista Marleen Temmerman azt mondta: addig ne háljanak együtt a feleségek politikus férjeikkel, amíg nem alakul koalíciós kormány.

"Hosszú hónapok óta tartanak a meddő megbeszélések, szerintem egy héten belül megszületne a megállapodás, ha a politikusfeleségek megtagadnánk a szexet"- mondta a szenátornő, aki polgári foglalkozása szerint nőgyógyász. Marleen Temmerman szerint nem példa nélkül álló, amit javasol.

A politikusnő idézte az ókori görög szerző, Arisztophanész: Lüszisztraté című színművét, amelyben fellázadnak az athéni és spártai asszonyok. Megtagadják a szerelmet a férfiaktól, amíg azok be nem fejezik a háborút, és békét nem kötnek."Ez még mindig sokkal jobb, mint cinikusnak lenni"- közölte a javasolt szex-sztrájkkal kapcsolatban Marleen Temmerman.

Tavaly június közepén előrehozott parlamenti választásokat tartottak Belgiumban. A győztes flamand függetlenségpártiak nem titkolták, hogy fokozatosan szétszakítanák az országot, első lépésként konföderációs modell szerint gyengítenék a központi kormányzatot. Egyelőre nem fenyeget a veszély, hogy Belgium megszűnik létezni, de az eltérő érdekek miatt tavaly nyár óta nem képesek megegyezni, és az ország megmaradása érdekében koalíciós kormányt alakítani a flamand és a vallon régió győztes pártjai.

A Magyarországhoz hasonlóan 10 milliós országban parlamentből öt van, de a többségi, hollandul beszélő flamandok és a francia anyanyelvű vallonok egyre kevésbé akarnak tudomást venni egymásról.
- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!