Nagyvilág

2011.02.08. 15:55

Késve jelentkezett a lottónyertes, mégis megkapja a több százezer eurót

<p>Másodszor is a szerencse kegyeltje lett egy 29 éves német férfi - közölte kedden a német média.</p>

Willi S valamivel több, mint 211 ezer eurót nyert Hessen tartomány lottójátékán tavaly novemberben, de a határidőig nem jelentkezett a pénzért, ezért a törvény értelmében az államra szállt volna nyereménye. Mégsem ez történt.
A férfi tavaly november 5-én nyerte meg a több mint 200 ezer eurót, miután a hét számból hatot eltalált. De nem jelentkezett a nyereményért. A hesseni állami lottójátékot szervező cég heteken keresztül hirdetésekben kereste, de mindhibába. A határidő a múlt hét végén lejárt, a törvénynek megfelelően az államra szállt volna a pénz. Hétfőn azonban jelentkezett a férfi az egyik frankfurti fogadóirodában.

Az állami lottójátékot szervező cég szóvivője kedden bejelentette, hogy eltekintenek a késéstől, és kifizetik a 29 éves férfinak a nyereményt jó szándékuk jeléül. A szerencsés nyertes csak annyit mondott, hogy egyszerűen elfelejtette megnézni a szelvényt. Mint mondta, a nagyapja hasonlóan járt egyszer, ő is megfeledkezett a nyertes szelvényről, de neki nem sikerült a késés után megkapnia a pénzt.
- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!