Nagyvilág

2011.01.11. 13:41

Robbanás egy grúziai hadgyakorlaton: hárman meghaltak

<p>Grúzia - Három katona meghalt, további tizenhárom pedig megsérült, amikor felrobbant egy aknavető egy hadgyakorlaton kedden Grúziában - adta hírül az ukrán UNIAN.</p>

A grúz Védelmi Minisztériumtól származó információra hivatkozva. A tárca főellenőrei a katonai rendőrség bevonásával megkezdték a tragédia körülményeinek kivizsgálását.

Az előzetes megállapítás szerint a 120 milliméteres aknavető valószínűleg műszaki probléma miatt robbant fel, megölve a háromfős személyzetet, és megsebesítve tizenhárom közelben tartózkodó katonát. A detonáció pontos okát egyelőre nem tudják.

Az afganisztáni bevetésre készülő grúz aknavetős zászlóalj egy Tbiliszi közelében fekvő katonai lőtéren tartott lövészeti gyakorlatot az Egyesült Államokból érkezett katonai szakértők közreműködésével. Egyelőre az sem ismert, hogy az áldozatok és a sérültek között amerikaiak is vannak-e. A sebesülteket az egyik közeli katonai kórházba szállították.

A vizsgálat Bacso Ahalaja grúz védelmi miniszter személyes felügyelete alatt zajlik. A krcaniszi gyakorlótér a Rusztaviból Tbiliszibe vezető főút mentén terül el, és elsősorban afganisztáni, illetve iraki bevetésre készülő csapatok kiképzésére szolgál.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!