Nagyvilág

2011.01.25. 09:23

Felelőtlennek tartja a média a chilei elnököt helikopteres kényszerleszállás után

<p>Bírálta a chilei média hétfőn Sebastian Pinerát, mert egy amatőr felvétel tanúsága szerint maga vezette az elnöki helikoptert, amellyel kényszerleszállást hajtott végre a hétvégén.</p>

A videón, amit a Mega nevű magántévé mutatott be, az látszik, hogy az államfő egy autópályán landol a Robinson 44-es típusú géppel.

A felvétel bemutatja, amint a helikopterből kiszálló jókedvű államfő azt magyarázza a helyieknek, hogy kifogyott az üzemanyagból. Röviddel később egy rendőrségi helikoptert szállt le, és a megdöbbent rendőröknek is azt mondta Pinera, hogy benzinre lenne szüksége.

Miután a rendőrök üzemanyagot hozattak, Pinera elrepült a Lago Rancóban lévő magánbirtokára. Az államfőt hétfőn hevesen bírálta a történtek miatt az ellenzék és a sajtó.

Több képviselő azonnali vizsgálatot követelt. Kritikusai szerint a bnagyvállalkozóból tavaly elnökké választott Pinera nem fogja fel, hogy államfőként nem teheti ugyanazt, mint magánemberként, ezért fel kell adnia kockázatos hobbijait. Ráadásul az autópályás leszállással másokat is veszélynek tett ki.

Pinerának öt éve van pilótaengedélye, korábban azt mondta, hogy továbbra is napi több órát repül, hogy megtarthassa a jogosítványát."Aki nem képes változtatni életformáján, miután az ország legfőbb politikai vezetője lett, komolytalan ember, vagy nem képes megérteni, hogy államfőként nemcsak hatalma, hanem felelőssége is van"- mondta egy chilei politikai elemző.
- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!