Nagyvilág

2011.01.25. 07:38

Egy helyi rendőrfőnök szerint egy volt pakisztáni képviselő is benne lehet a MOL-incidensben

<p>Az északnyugat-pakisztáni Kohat város rendőri vezetője szerint egy volt pakisztáni képviselő és emberei is benne lehetnek a múlt heti véres incidensben, amely után elrabolták a MOL pakisztáni leányvállalatának két helyi alkalmazottját.</p>

A rendőrfőnök az Express Tribune nevű lap hétfői számának adott telefonos interjújában kijelentette: megtalálták a MOL autóját, amelyet az elraboltakkal együtt elvittek a támadók, majd otthagytak az egyik út mentén.

Feltehetően tálib felkelők múlt csütörtökön támadtak rá Pakisztán északnyugati részén a MOL Zrt. helyi leányvállalata, a MOL Pakistan alkalmazottjaira. A támadás tűzharcba torkollott a tálib fegyveresek és a cég embereit kísérő félkatonai egység között. A lövöldözésben hatan haltak meg: négy katona, valamint az olajvállalat két munkatársa. Két mérnököt a támadók elraboltak.

Egy hónapon belül ez már a második támadás volt a MOL helyi cégének alkalmazottai ellen Pakisztánban. Az újságnak adott interjújában a kohati rendőrfőnök azt nyilatkozta, hogy meggyőződése szerint a volt képviselő, Shah Abdul Aziz és támogatói benne voltak a merényletben.

Az Express Tribune cikke szerint Shah Abdul Azizt korábban már volt börtönben a pakisztáni tálibokkal fenntartott kapcsolata miatt. A kohati rendőrfőnök azt nyilatkozta: a médiajelentésekkel ellentétben ő nem tud arról, hogy az emberrablók 100 millió rúpia váltságdíjat és bebörtönzött tálibok szabadon engedését kérik a mérnökökért cserébe.

A rendőrfőnök bírálta a MOL leányvállalatát, mert szerinte a cég nemtörődömsége miatt történhetett a támadás. "Világos utasítást adtunk, hogy bizonyos napszakokban ne menjenek abba a térségbe, ahol az incidens történt. Mégis elhagyták a kitermelési helyet a kockázatos időszakban" - közölte. A rendőrfőnök visszautasította a MOL állítását, mely szerint a helyi kormány nem adott fegyveres kíséretet. Mint mondta, 30-35 katonát, illetve egy elitegységet kapott a cég. A támadás után a MOL Pakistan felfüggesztette kitermelését a térségben- írta a lap.
- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!