Nagyvilág

2010.12.28. 16:15

Bizonytalan, hogy újra vízre szállnak-e a philadelphiai "kacsahajók"

<p>Továbbra sem tudni, hogy visszatérhetnek-e a vízre annak a philadelphiai cégnek a vízibuszai, amelynek egyik járműve júliusban szenvedett balesetet a Delaware folyón, két magyar fiatal halálát okozva.</p>

A városvezetők szerint a kétéltűeket üzemeltető cég volt ugyan az egyetlen pályázó a vízi turistautak kihasználására kiírt pályázaton, ám a múlt heti eredményhirdetés után sem biztos, hogy tavasztól újraindulhatnak a baleset után leállított "kacsahajók".

A turistautakat ugyanis szeretnék a Delaware-ről a Schuylkill folyóra áthelyezni, ám az ottani lakosok hevesen tiltakoznak a terv ellen. Szerintük ugyanis a turistaforgalom megnövekedése megzavarná a nyugodt tóparti környezetet, ahol a lakóterületeket séta- és kerékpárutak, valamint futópályák övezik. Ráadásul szerintük túl rövid volt a négyhetes pályázati határidő, ami egyértelműen a kirándulóutakat korábban is szervező Ride the Ducks cégnek kedvezett.

A philadelphiai önkormányzat szerint azonban a szokásos határidővel írták ki a pályázatot. Közölték ugyanakkor azt is, hogy addig nem kötnek szerződést, amíg be nem bizonyosodik, hogy a tervezett utak nincsenek negatív hatással a rekreációs övezetre. Az ezzel kapcsolatos döntést várhatóan január közepén hozzák meg a városházán.

A kétéltűeket üzemeltető Ride the Ducks alelnöke, Bob Salmon eközben úgy nyilatkozott, hogy továbbra is bíznak abban, hogy tavasszal ismét elindíthatják a "kacsahajókat". Mint mondta, a hajóik biztonságosak, és a cég reményei szerint márciustól újra járhatnak.

A 15 fős mosonmagyaróvári cserediákcsoportot szállító kétéltű július 7-én szenvedett balesetet a Delaware folyón. A vízibusz először kigyulladt, majd összeütközött egy, a folyón közlekedő uszállyal. A szerencsétlenségben két magyar diák, egy 16 éves lány és egy 20 éves fiú veszítette életét. A "kacsahajók" közlekedését a baleset után azonnal felfüggesztették.
- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!