Nagyvilág

2010.12.30. 09:26

Al-Kaida tagokat tartóztattak le Iránban

<p>Letartóztattak Iránban hét embert, akiket azzal gyanúsítanak, hogy tagjai az al-Kaida mozgalomnak - jelentette csütörtökön az iráni Press TV. Legutóbb még arról jött hír, hogy al-Kaida vezetők szabadultak ki.</p>

A csoport tagjait Nyugat-Azerbajdzsán tartományban fogták el, azt azonban nem tudni, mikor. Arról sem közöltek semmit a hatóságok, hogy irániakról, vagy külföldiekről van-e szó. A Press TV szerint az al-Kaida tagjai a vahabizmus, azaz a szaúdi eredetű radikális iszlamizmust hirdették, és "megpróbálták megosztani a szunnitákat és a síitákat". A gyanúsítottaktól könyveket és más dokumentumokat foglaltak le.

Iránban ritkaságnak számít, hogy hírt adnak al-Kaidával kapcsolatos letartóztatásokról. A mostani bejelentést néhány nappal azután tették, hogy a brit The Times napilap közölte: szabadon engedték a szervezet több vezetőjét Iránban - teszi hozzá az AFP hírügynökség. Az Egyesült Államok Afganisztán ellen 2001-ben indított offenzívája kezdetén számos al-Kaida-vezető menekült át Iránba.
- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!