Nagyvilág

2010.10.05. 17:24

Ötezer euróért adta az újszülötteket az embercsempész banda

<p>Újszülötteket csempészett Bulgáriából Görögországba azt a banda, amelynek vezetőit őrizetbe vették - közölte kedden a szófiai belügyminisztérium.</p>

A bejelentés szerint a banda vadászterülete Bulgária délkeleti része volt, ahol "rábeszéltek" állapotos nőket, hogy Görögországban szüljenek, mert ott sok pénzt kapnak a babákért.

Az újszülötteket görög családok fogadták örökbe átlagban gyerekenként ötezer euróért. Ebből az összegből 250 eurót kaptak az anyák, a többi a banda vezetőihez került. A bolgár hatóságok eddig hat nőről biztosan tudják, hogy a banda révén eladták gyerekeiket, de valószínűleg több tucatnyi állapotos nő szült Görögországban, majd adott túl a babáján.

A banda legfőbb vezetője, akit szintén elfogtak, egy 35 éves bolgár férfi, aki korábban már ült börtönben embercsempészés miatt. Vele együtt vették őrizetbe két helyettesét. További két bandatag ellen nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki.

- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!