Nagyvilág

2010.10.21. 14:50

Mégsem vállalja a nyilvánosságot a lottómilliárdos

<p>Mégis névtelen szeretne maradni az EuroMillions lottó rekordnyereményének brit győztese - közölték a játék szervezői csütörtökön.</p>

A 129,8 millió eurót (35,6 milliárd forint) nyert szerencsés  szerdán még úgy nyilatkozott, hogy gondolkozik azon, hogy felvállalja-e a nyilvánosságot.

A szervezők szerint a döntés miatt semmilyen további részletet nem árulhatnak el a nyertesről, így például azt sem, hogy hol adták fel a szelvényt, vagy hogy egy személy, vagy egy lottózó társaság tippelt-e helyesen. Ha azonban az előbbi, akkor a nyertes a Sunday Times listája alapján a világ 589. leggazdagabb embere lett a rekordösszeggel.

A nyertes szelvénnyel egyébként csaknem két héttel az október 8-i sorsolás után jelentkeztek a szervezőknél, akiknél korábban több mint ezer ember is megfordult, azt állítva, hogy ő nyerte a fődíjat, csak elvesztette a szelvényt.

A mostani összeg a legnagyobb, amelyet valaha nyertek az EuroMillions játékon. A legutóbbi rekordnyereményt 2009 májusában fizették ki: akkor több mint 126 millió eurót vihetett haza egy szerencsés spanyol játékos. A EuroMillions lottót 2004 óta lehet játszani kilenc európai országban: Ausztriában, Belgiumban, Nagy-Britanniában, Franciaországban, Írországban, Luxemburgban, Portugáliában, Spanyolországban és Svájcban.

Ezzel az összeggel egyébként az Egyesült Királyság egyik leggazdagabb embere lett az ismeretlen nyertes.
- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!