Nagyvilág

2010.10.02. 20:49

Fegyveresek turistákat raboltak el Acapulcóban

<p>22 turistát rabolt el egy fegyveres banda a közkedvelt üdülőhelyen, a mexikói Acapulcóban - közölték szombaton a helyi hatóságok. A bejelentés szerint nincsenek külföldiek az elraboltak között, mindannyian mexikói állampolgárok.</p>

Az ügyészség közlése szerint a tömeges emberrablás csütörtökön történt, és a 22 turista a szomszédos szövetségi államban, Michoacanban lévő Moreliából érkezett. Az ügyészség szerint egyelőre nem tudták azonosítani az emberrablókat, és azt sem tudják, hogy hova hurcolták a turistákat.

A helyi média szerint egy asszonynak sikerült elmenekülnie. A nő azt mondta, hogy egy autóalkatrészekkel kereskedő nagy üzlet alkalmazottaiként jöttek üdülni Acapulcóba, és amikor a buszukkal megálltak rövid időre útban a hotel felé, akkor támadták meg őket.

Michoacan, a La Familia nevű drogszervezet központja, és már elérte Acapulco államát, Guerrerót is. Acapulcóban tavaly kezdődtek véres harcok a drogbandák között. A drogháború idén is folytatódott. Márciusban például 13-an haltak meg, egyetlen nap alatt a kábítószerekkel kapcsolatos lövöldözésekben, és köztük volt négy civil, akiket gyilkosaik lefejeztek.

Guerrero egyike annak a hét szövetségi mexikói államnak, ahova a kormány katonákat küldött, hogy felszámolják a drogbandákat. Eddig 50 ezer katona vette fel a harcot az Egyesült Államok felé tartó drogszállítmányok feletti ellenőrzésért harcoló bandákkal. Azóta, hogy 2006-ban mexikói elnök lett Felipe Calderon, több mint 28 ezren haltak meg a drogháborúban.
- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!