Nagyvilág

2010.09.20. 17:39

Párbeszédet kezdett az indiai kormány egy kasmíri szeparatistával

<p>Az indiai Kasmír elszakadásáért harcoló szervezet vezetőjével találkozik hétfőn az indiai kormány delegációja. A BBC híradása szerint a küldöttségben mind az 5 indiai politikai párt képviselteti magát..</p>

Indiában két évtized óta először utazott összpárti kormánydelegáció a megosztott Kasmír indiai részébe. A csaknem 40 képviselő két napot tölt a túlnyomó többségben muzulmánok lakta Kasmír völgyben, ahol terveik szerint több politikussal és közéleti személyiséggel is tárgyalnak. Annak érdekében, hogy megfékezzék az északnyugat indiai területen az utóbbi időben ismét fellángolt erőszakot - amelynek június óta már több mint 100 halálos áldozata van.

A Kasmír indiai részének az anyaországtól való elszakadásáért harcoló Syed Ali Shah Geelani egyébként korábban elutasította a párbeszédet. A tárgyalások ellenére más kasmíri szeparatista vezetők bojkottálják, hogy találkozzanak és megbeszéléseket folytassanak India összpárti kormányküldöttségével.
- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!