Nagyvilág

2010.09.08. 14:45

Hárman meghaltak a nyugat-nílusi láz miatt Törökországban

<p>Már három halálos áldozata van a Törökország nyugati részén felbukkant nyugat-nílusi láznak - jelentették szerdán a helyi hatóságok. Az egészségügyi minisztérium szerint nincs járvány.</p>

Mindhárom áldozat idős ember, akik más betegségek miatt súlyos állapotban voltak - közölte a török egészségügyi minisztérium járványkutató laborjának vezetője Ankarában. Két fertőzött a kórházban halt bele a szúnyogok által terjesztett betegségbe.

"Arra számítunk, hogy egyre kevesebb megbetegedés lesz, amikor a hőmérséklet elkezd csökkenni" - igyekeztett megnyugtatni a közvéleményt Mustafa Ertek, aki szerint nem lehet járványról beszélni, és a lakosságra nem jelent súlyos veszélyt a láz.

A nyugat-nílusi láz Törökországon kívül is számos megbetegedést okozott az utóbbi hetekben. Romániában ketten, Görögországban tizenöten, Oroszországban hatan vesztették életüket.

A kórt az afrikai Ugandában fedezték fel 1937-ben, és azóta szinte minden kontinensen felbukkant már. Sok lehetséges szövődménye közül az agyvelőgyulladás és az agyhártyagyulladás a legveszélyesebb.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!