Nagyvilág

2010.09.23. 18:59

Emberi fogazata van a halnak!

<p>Szinte sokkot kapott a horgász, amikor meglátta, hogy a halnak emberi fogak vannak a szájában.</p>

Egy horgász jóformán sokkot kapott az USA-ban, amikor egy rejtélyes halat fogott ki, aminek az emberi fogakhoz nagyon hasonló fogai voltak a szájában. Frank Yarborught a Wylie tavon horgászott Dél-Carolinában amikor látta, hogy kapás van. Amikor még csak félig látta a vízi állatot, azt hitte macskahal (catfish) akadt a horgára, de mikor kihúzta már tudta, hogy ez valami más. Ráadásul mikor le akarta emelni a hal rászorította fogait a horgász újára. A férfi megdöbbent a hirtelen fájdalomtól, majd mikor felfogta, hogy ennek a halnak foga van és az okozta a fájdalmat, gyorsan telefonálni kezdett mindenkinek, aki eszébe jutott.

Értesítette a carolinai természetvédelmi hivatalt is, amelynek biológusa Robert Stroud érkezett ki a helyszínre, hogy megvizsgálja a kopoltyús állatot. Időközben közel-távolról ismerősök, rokonok, más horgászok gyűltek össze a parton megcsodálni az ijesztő halat.

Nézze meg a fotót >>>

Minden bizonnyal ez a legfurcsább dolog, amit valaha is kifogott a Wylie tóból a férfi, de mint kiderült nem egy új halfajtára bukkant rá, az ugyanis – mint nem sokkal később kiderült - egy Pacu (Colossama macropomum) nevezetű hal volt, ami távoli rokon a piranha halnak. Azt viszont nem tudni, hogy az egyébként Amazonas vidékén őshonos kopoltyús hogyan került a Wylie tóba. Egyes feltételezések szerint akváriumban tarthatta valaki a pacut, s mikor azt kinőtte, egyszerűen beleengedték a tóba.

Frank Yarborough végül hazavitte a halat és most a mélyhűtőjében "pihen", ugyanakkor a férfi nem akarja megenni – ahogyan ő fogalmazott – „a halat, aminek foga van" - számolt be a Daily Mirror.
- MON -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!