Nagyvilág

2010.08.19. 17:14

Nahát! Konténerekből épült a ház

<p>Első ránézésre egy purritánabb kinézetű luxusháznak gondolnánk, pedig "csak" konténerekből épült... Nagyon ötletes.</p>

Konténernek álcázza magát az ukrajnai Harkov csodás helyén fekvő családi ház.

A telek elhelyezkedésének köszönhetően nagyjából 180 fokban, mintegy 10-15 kilométerre lehet ellátni a város felé – ezt már nyugodtan nevezhetjük panorámának.
A domb városra néző, keleti oldalára épült az első pillantásra óriás konténernek tűnő, Antipatio névre keresztelt ház – amiről második pillantásra kiderül, hogy valóban konténerekből készült.

A három darab, egyenként 60 négyzetméteres konténer a domb két természetes teraszára került. A „vendégkonténer” van az alsóbb szinten, a „hálókonténer” a lejtőnek támaszkodik, míg a „közösségi konténer” a felső földteraszra került. Bár a ház kétszintes, a tervezőknek köszönhetően valójában egyetlen nagy, nyitott, jól szellőző térről beszélhetünk.
A kívülről szinte puritán, nem kifejezetten feltűnő épület belsejében már jutott hely a kevésbé pragmatikus, néha kifejezetten romantikus megoldásoknak is, érdekesen keverve a visszafogottan letisztult és az enyhén rusztikus stílust.

Nézze meg a képeket >>>

A mennyezet fa gerendái, a fehérre festett vakolatlan téglafalak és sok más apróság mind arról árulkodnak, hogy ez egy otthonosra sikerült konténeregyüttes.
Forrás: www.lakaskultura.hu

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!