Nagyvilág

2010.08.31. 15:21

Álrendőrök buktak le Ukrajnában

<p>Közlekedési rendőröknek beöltözött bűnözők akadtak fent egy általuk rendezett közúti ellenőrzésen Ukrajnában. Az álrendőrök egy olyan kocsit "meszeltek le", amelyben kollégáival egy valódi rendőr alezredes ült - jelentette kedden az UNIAN hírügynökség.</p>

Mint kiderült, a tetten ért 27 éves férfi és társa a közlekedési rendőrség egyenruhájához megtévesztően hasonlító öltözékben már napok óta vadászott a látszatnak bedőlő, elsősorban külföldi járművezetőkre a Harkovot Szimferopollal összekötő országúton. Az elkövetők különböző koholt szabálysértések ürügyén helyszíni bírságokat szabtak ki, más esetekben kenőpénzekért "kegyesen" eltekintettek a feljelentéstől.

Végül azon buktak le, hogy az egyik leintett személygépkocsiban véletlenül valódi rendőrök ültek, élükön egy alezredessel. Láttukra a páros egyik tagja el tudott menekülni egy járőrkocsinak álcázott járművel, míg a másik álrendőr egy késsel védekezve, gyalogosan próbált elmenekülni a letartóztatás elől. Ám őt könnyen sikerült elfogni, és a csuklóján egy valódi bilincs kattant. A társát még körözik.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!