Nagyvilág

2010.08.14. 13:56

Felgyújtották a lelőtt iraki rendőrök holttesteit

<p>Bagdad keleti részének egyik rendőri ellenőrző posztjánál szombaton fegyveresek lelőttek két rendőrt az autójukban, amit ezután felgyújtottak, benne a két rendőr holttestével - jelentette be szombaton az iraki belügyminisztérium.</p>

Közleményük szerint emellett egy másik rendőrségi ellenőrző állomásnál, Bagdad nyugati részében további két rendőrt öltek, őket hangtompítós fegyverekkel lőtték le a támadóik.

Az iraki hatóságok szerint az összecsapásokban meghalt az al-Kaida egyik tagja is. Irakban két héten belül ez volt a harmadik eset, hogy a fegyveres lázadók megölték, majd felgyújtották a biztonsági erők tagjainak holttestteit.

Az iraki belügyminisztérium szerint a rendőrök kívül a harcokban meghalt a kormánnyal szövetséges Sahwa, az "Irak Fiainak" nevezett mílicia két tagja. Két társuk pedig megsebesült a támadásban. Ez az incidens szintén egy ellenőrző pontnál történt, Bagdad északnyugati, Al-Shaab nevű negyedében. A korábban szunnita lázadó szervezet, az Irak Fiai" 2006-ban oldalt váltott, és tagjai azóta az iraki lázadás megfékezéséért küzdenek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!