Nagyvilág

2010.08.14. 20:06

20 millió embert érintenek az áradások - pakisztáni kormányfő

<p>Pakisztán miniszterelnöke szombaton még az ENSZ által becsült 14 milliónál is többre, összesen mintegy 20 millióra becsülte az áradások miatt földönfutóvá vált embereket számát.</p>

Az ázsiai ország kormányfője ezt a nemzethez intézett beszédben mondta, Pakisztán függetlenedésének 63. évfordulóján. Pakisztán történetének legnagyobb humanitárius katasztrófája miatt csupán szerény, visszafogott ünnepségeket rendeztek a függetlenség ünnepére.

Az ENSZ szombaton megerősítette, hogy legalább egy esetben kolerafertőzés történt az áradások sújtotta Pakisztánban. A világszervezet illetékes szóvivője ezért az akut hasmenésben szenvedő csaknem 36 ezer ember mielőbbi kezelését sürgette az országban.

Az ENSZ becslése szerint 1 600 ember halt meg az heves monszunesőket követő árvizekben, míg a pakisztáni kormányzat hivatalos adatai szerint 1 343 halálos áldozat van. A Világbank elnöke szerint a pakisztáni áradások nagyobb pusztítást végeztek mint a 2005-ös földrengés az ázsiai országban. A szervezet becslései szerint nagyjából hétszázezer lakóház dőlt össze, vagy vált lakhatatlanná.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!