Nagyvilág

2010.07.30. 12:31

Nem engedték a fotósokat az ukrán államfő villája közelébe

<p>Fehér folt marad a Yandex műholdas térképén az ukrán elnök nyaralójának térsége, miután Viktor Janukovics testőrei még az államfői villa közelébe sem engedték az orosz illetékességű internetes keresőszolgálat munkatársait - jelentette pénteken az ukrán UNIAN hírügynökség.</p>

Az információs technológiákkal foglalkozó orosz Yandex cég már hónapok óta dolgozik egy, a Google Street View szolgáltatásához hasonló program Ukrajnát bemutató szakaszán. A cég földi panorámaképeket készítő járműve mindaddig nem ütközött akadályokba, míg el nem jutott Viktor Janukovics ukrán államfő nyaralójának közelébe a Krím-félszigeten. Ekkor ugyanis az elnöki testőrség még a közelben fekvő Oliva falu határán megállították a Yandex munkatársait, és kategorikusan megtiltották a további fotózást.

Hasonlóképpen jártak az orosz internetes keresőrendszer munkatársai az orosz fekete-tengeri hadiflotta bázisául szolgáló Szevasztopolban, ahonnan - hadititkokra hivatkozva - szintén kiutasították őket. Így a Yandex virtuális térképén továbbra is fehér folt marad az ukrán elnök nyaralójának térsége, illetve a Krími Autonóm Köztársaság fővárosaként számon tartott Szevasztopol.
- Független Hírügynökség -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!